Güney Kore’de, Ortadoğu Solunum Yetmezliği Sendromu (MERS) virüsüne yakalanan vatandaşların sayısının dörde yükseldiği bildirildi.

Virüsü ülkeye ilk olarak bu ayın başında Suudi Arabistan'ı ziyaretten gelen 68 yaşındaki Koreli bir vatandaşın getirdiği biliniyor. Daha sonra bu kişinin eşi, hastanede aynı odayı paylaştığı 76 yaşlı bir erkek ve bu kişinin bakımını yapmak için 5 saat babasıyla aynı odada bulunan kızının da MERS virüsüne yakalandığı bildirildi.

Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından verilen bilgide, MERS virüsünün ülkede patlak vermesinin ardından toplam 64 kişinin karantinaya alındığı aktarıldı. Karantinaya alınan sadece 4 kişide bu virüsün tespit edildiği açıklandı. Ayrıca bir doktor ve hemşirede de hastalık belirtilerinin görülmeye başladığı ifade edildi.

İlk defa 2012 yılında Suudi Arabistan’da ortaya çıkarak 23 ülkeye yayılan virüs, bulaşıcı olmakla birlikte solunum yollarını etkiliyor. Henüz aşı ve tedavisinin de olmadığı MERS virüsüne yakalananların ölme oranı ise yüzde 40'ı buluyor.