Güney Kore'de, geleneksel ay takvimine uygun olarak kutlanan yeni yılda (Seollal), 50 milyon nüfusun yaklaşık 34 milyonunun doğdukları yere doğru her yıl gerçekleştirdiği kitlesel göç bugün başladı.

Ülkede, yeni yıl zamanı başkent Seul'de saatlerce trafik sıkışıklığı yaşanıyordu. Güney Kore Ulaştırma Bakanlığı yetkilisi, bu yıl yaklaşık 34 milyon vatandaşın bayram kutlamaları amacıyla yurtiçi yolculuk yapacağını belirtti. Ayrıca, 10 kişiden 8'inin kendi arabasıyla yolculuk yapacağı tahmininde bulunuldu.

Korea Expressway Corp.'tan yapılan açıklamada ise sadece bugün öğleden sonra 200 bin kadar aracın başkenti terk ettiği ve yaklaşık 240 bine yakın daha aracın akşam saatlerinde başkentten güneye doğru yola çıkacağı tahmininde bulundu.

Ay takvimine uygun olarak her yıl kutlanan Seollal bayramında, Güney Koreliler ebeveynlerini ve mezarları ziyaret ediyor. Büyükleri karşısında ise Güney Koreliler 'Sebe' denilen secde hareketi yapıyor. Bayram sabahı hamurdan yapılmış ve bir yaş daha yaşlanmayı simgeleyen Ttokkuk yiyen Güney Koreliler, Hanbuk denilen geleneksel elbise giyip çeşitli geleneksel oyunlar oynayarak bayramı kutluyor.