Güney Koreli gençlerin artık ABD, Japonya, Yeni Zelanda, Batı Avrupa, Çin yerine Kuzey Avrupa’yı tercih ettiği bildirildi.

Ortalama 20 ila 30 yaş gurubuna dahil genç Korelilerin, 'sosyal yardım ve vatandaş haklarının daha iyi korunduğu' İskandinavya ülkelerine göç etmeye başladığı belirtildi. Göçe ayrıca, Güney Kore’deki yoğun rekabet ve kısıtlı fırsatların neden olduğu gösteriliyor.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan verilen raporda, Danimarka, Finlanda, Norveç ve İsveç gibi ülkelerde 2007 yılında Korelilerin sayısı 2 bin 123 iken, bu sayının 2013 yılında iki kat artarak 4 bin 113'e ulaştığı kaydedildi.

Göçmen işleri danışmanı Sammy Lee, Koreli vatandaşların gideceği ülkeyi sosyal yardım, eğitim fırsatı ve temiz çevre kriterlerine göre seçtiğini söyledi.

Önceki yıllarda bu kriterlerin ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda için de geçerli olduğu; ancak son zamanlarda bu ülkelerde artan yabancı düşmanlığının, Güney Koreli gençleri daha güvenli ve gelişmiş ülkelere yönlendirdiği bildirildi.

Güney Kore'yi terk etmek isteyen gençlerin çoğunluğunu, ülkedeki prestijli üniversite mezunları ve büyük şirketlerde yüksek maaşla çalışanlarının oluşturduğu belirtiliyor.