Güney Kore'nin büyük inşaat firmalarından birinde çalışan bir müdürün, yurtdışı projelerini yönetmek için gerekli İngilizceyi öğrenememesi üzerine intihar ettiği bildirildi.

Güney Kore'de yaşanan acı olay şöyle gelişti. Soyadı Oh ile tanına vatandaş, Güney Kore'nin en prestijli özel üniversitelerinden birinden mezun olduktan sonra, ülkenin en büyük inşaat firmasında çalışır ve başarılı performansıyla tanınır. Oh, 2008 yılında şirketin Uzakdoğu'daki bir inşaat projesini yönetmek üzere Kuveyt'e gönderilir. Ancak Oh, İngilizce yetersizliği dolayısıyla kısa bir süre içerisinde tekrar Güney Kore'ye döner. Bu defa Oh memleketinde, kendisini dil öğrenmeye verir ve sürekli İngilizce çalışır.

Çok uzun süre İngilizce çalışmasına rağmen bu dili öğrenemeyen Oh, yaptığı stres nedeniyle mide hastalığına yakalanır. Şirketi ise belli bir süre sonra kendisine yurtdışı projelerine uygun birisi olmadığını iletir.

Şirket tarafından departman şefi olarak tayin edilen Oh'nun tuttuğu günlüğünde, kendisine güvenini kaybettiği ve İngilizce yetersizliği nedeniyle Kuveyt'e gidemediğini yazdığı belirtildi. Günlüğünde ayrıca, kendisinin artık "boğulduğunu" ve erken emekli olmasının iyi olabileceğini yazan Oh'nun, daha sonra şirkete ait binanın üst katından atlayarak intihar ettiği kaydedildi.

Öte yandan, başkent Seul'daki mahkeme, Oh'un İngilizce öğrenememesi üzerine yakalandığı stres ve depresyon nedeniyle intihar ettiği, şirket tarafından Oh'un ailesine tazminat verilmesinin uygun bulunduğu açıklamasını yaptı.