Güney Koreli pop starların popüleritesinin Çin’de her geçen daha da artması, ilginç yöntemlerin uygulanmasına sebep oluyor. Pop starları, Çin’deki bir dijital temaparkta, hologramlı konser verecek.

Güney Kore Teknoloji Bakanlığı ve bir çok pop starın menejerliğini üstlenen YG Ajansı’nın ortaklaşa başlattıkları proje ile Çin’de sıra dışı bir organizasyona imza atıldı.

Çin’in Zhejiang Eyaleti’ndeki bir dijital temaparkta, ‘Gangnam Style’ adlı parçası ile dünya çapında üne kavuşan PSY’ın da katıldığı bir tören ile ‘Play K-POP’ adlı hologramlı konser alanının açılışı yapıldı. Söz konusu hologramlı konser alanında başta PSY’ın ‘Gangnam Style’ ve ‘Gentlemen’ parçaları olmak üzere Big Bang, 2NE1 gibi dünyaca ünlü müzik gruplarının şarkıları hologramlı bir şekilde gösterime girecek.

Koreli yıldızların konserine gidememiş Çinli hayran kitlesi, ünlülerin performanslarını böylelikle neredeyse orjinali gibi yakından izleme imkanını yakalamış olacak.

Verilen bilgiye göre, hakiki konser havasının hologramla verilmesi için bir çok teknolojik yeniliğin kullanıldığı aktarıldı. Bunun bir pilot proje olduğuna dikkat çeken yetkililer, başarılı olması halinde başkent Pekin’deki olimpiyat stadyumunda büyük ölçekte bir konser düzenlemeyi hedeflediklerini kaydetti.