Hakkâri-Beytüşşebap’ta PKK terör örgütünün saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Ali Bozkurt’un şehadete yürüyüşünün üçüncü gününde Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde mevlit okutuldu.

Baraj Yolu üzerindeki Esentepe Camiinde okunan mevlide, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, milletvekilleri Adnan Boynukara, Salih Fırat, İbrahim Halil Fırat, Jandarma Alay Komutanı Albay İbrahim Koyuer, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Kâhta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kâhta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak askeri ve mülki erkân, şahidin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İkindi namazını müteakiben Esentepe Caminde Kâhta İlçe Müftülüğü görevlileri tarafından okunan mevlidin dausını İl Müftsü Mehmet Ali Öztürkçü yaptı.

Okunan mevlit sonrasında şehidin babası Haci Bozkurt ve yakınları ile görüşen Vali Mahmut Demirtaş, aileye başsağlığı ve sabır dileklerini iletti. Vali Demirtaş, "Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun" diye konuştu.

Okunan mevlit duasının ardından, Kâhta Kaymakamlığı tarafından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.