Antalya Side'de turizmci esnafı, G-20 Dünya Liderleri Zirvesi öncesi bölge destinasyonunda çalışmayan mobese kameralarının çalışmasını istiyor. Turizmci esnafı, her yıl 4 milyon turistin tatil yaptığı Side destinasyonunda mobeselerin çalışmamasının bölge turizmine zarar verdiğini söylüyor.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Tekstil, Konfeksiyon, Giyim Eşyası, Ayakkabı ve Çanta Meslek Komitesi Başkanı Murat Güven yaptığı açıklamada, Türk ve Antalya turizminin göz bebeği Side'de mobeselerin yüzde 75'nin çalışmamasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Antik dönemde Pamfilya'nın en güçlü deniz ticareti merkezi olan Side'nin günümüzde de dünyanın sayılı turizm destinasyonlarından biri olduğunu belirten Güven, Antalya'ya gelen turistin üçte birini ağırlayan turizm destinasyonunda eski belediyenin 30 Mart mahalli seçimler sonrası Büyükşehir Yasası ile birlikte tüzel kişiliğini kaybetmesiyle ortaya çıkan durumla mobeselerin çalışmadığının gözlendiğini ifade etti.

Mobeselerin çalışmamasıyla ilgili sorunları ilgili mercilere ilettiklerini belirten Güven, "Side'de meydana gelen bir olayda suçlulara ulaşmada güvenlik güçleri mobeseler çalışmadığı için esnafın güvenlik kameralarından yardım alıyor. Yıllık 4 milyon turistin tatil yaptığı Side'de mobeselerin çalışmaması ayıp ve üzüntü verici. Bilindiği üzere 2015'teki G-20 Liderler Zirvesi 15-16 Kasım tarihleri arası Antalya'da yapılacak. Side antik kent dünya turizminde marka. Liderler zirvesine gelen liderlerin eşleri ve kendileri toplantısı sonrası Side'ye gelecektir. Dünya liderleri ve eşlerinin ziyaret ettiği tarihi ören yerinde mobeseler çalışması gerekir. Bu sorun kasım ayına kadar çözülmesi gerekir. Side sorunlarıyla yüzleşmesi gerekir. Side sıradan bir yer değil, dünya turizminde marka olan bir destinasyon." diye konuştu.