Türk girişimcilerin Köln'de kurduğu Gymnasium & Realschule Dialog Okulu, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eğitim Bakanlığı tarafından 6 bin 228 okul arasında "Geleceğin Okulu – Örnek Okul" seçildi. Daha önce de Avrupa Madalyası, SpardaSpendenWahl 2013 gibi ödüllere layık görülen okulu, yeni ödülden ötürü KRV Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann da sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajla kutladı.

Türk girişimcilerin Köln'de açtığı Gymnasium & Realschule Dialog okulu ödüle doymuyor. 2007 yılında kurulan ve bu yıl ilk mezunlarını verecek olan okul, 6 bin 228 okulun bulunduğu Kuzey Ren Vesfalya'da (KRV) Eyalet Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan "Geleceğin Okulu – Örnek Okul” (Zukunftsschulen NRW) seçmelerinde, öğrencilere bireysel eğitim desteği sunarak başarıya ulaştırması nedeniyle ödüle layık görüldü. Okul daha önce de Avrupa Madalyası, SpardaSpendenWahl 2013 gibi çok sayıda ödüle layık görülmüştü.

KRV Eğitim Bakanlığı'nın, valilikler üzerinden, okulların eğitim projelerini takip ederek her yıl verdiği ödüle, Köln/Bonn/Aachen Bölge Valiliği'nde bu yıl sekiz okul layık görüldü. Gymnasium & Realschule Dialog ise bu yıl Köln'den ödüle layık görülen tek okul oldu ve 6 bin 228 okul arasında şimdiye kadar bu ödülü alabilen 63 okuldan biri olmayı başardı. Türk girişimcilerin kurduğu okul bu şekilde eyaletteki en iyi okullar sıralamasında ilk yüzde 1'e girdi.

2015 Geleceğin Örnek Okulları ödül töreni ise Köln Bölge Valiliği'nde yapıldı. Gymnasium & Realschule Dialog'un ödülünü Köln Valisi Gisela Walsken, okulun idari müdürü Genç Osman Esen, okul müdürü Stefan Völker ve müdür yardımcısı Dr. Franziska Roth ve katılımcı öğrencilere takdim etti.