Hac vazifesi için kutsal topraklara gelen hacı adayları haccın provasını yapmak amacıyla yola çıktı. Hac ibadetini yerine getirmenin heyecanını taşıyan hacı adayları, daha önce hiç yaşamadıkları bir duygunun içerisinde olduklarını söyledi.

Hac vazifesi için kutsal topraklarda bulunan hacı adayları, Hz. Adem ile Hz.Havva'nın dünyada buluştukları ve Peygamber Efendimiz'in Veda Hutbesi'ni irad ettiği Arafat'a çıkmanın provasını gerçekleştirdi. Ayrıca adaylar, hac vazifesinin yerine getirilmesi için yapılması gereken ibadetleri hatırlayarak bir prova yaptı.

Hacı adaylarını hacca hazırlayan ve onlara Peygamber Efendimiz Muhammed (sas)'in hatıralarının olduğu mekanları gezdiren ve anlatan rehber Necati Mert, herkesin zihninde bir hac olduğunu; ancak en iyi haccın Peygamber Efendimiz (sas)'den öğrenilebileceğini dile getiriyor. Mert sözlerini şöyle sürdürdü: "Hacılarımızı, sadece haccın bilinen madde yönlerinin dışında manevi yönlerini ortaya çıkararak anlatıyoruz. Herkesin zihninde bir hac vardır. Fakat Peygamber Efendimiz (sas) en iyi haccı, kendisinden öğrenebileceğimizi söylüyor. Şu anda Arafat'a geldik. Burada dua ediyoruz. Buradan Allah bizden neden dua etmemizi istiyor. Tüm bunları, hacı adaylarımıza anlattık. Buradan sonra hac mekanlarını gezeceğiz. Müzdelife'ye gideceğiz. Mina'ya gideceğiz."

Duygulanan ve konuşmakta zorlanan Türk hacı adayı ise Allah'tan herkesi affetmesi dilediğini söyledi. Hacı adaylarından Zeliha Emre de Allah'a, hac yaparken yaşanan duyguları Müslüman aleminin her ferdine yaşatması için dua ettiğini söyledi. "Açıkçası çocuklukta yaşadığımız o saf heyecanlardan hiçbir farkı yok." diye konuşmasına devam eden Zeliha, ibadetlerin riya, gösteriş ve birine yaranma çabası olmadan, sadece Allah için yapıldığını belirtti. Bulundukları mekanın 'kul olmanın tam manasıyla hissedildiği bir yer' olduğuna dikkat çeken Zeliha, "Provası böyle ise gerçeğinde nasıl bir heyecan yaşayacağımızı düşünemiyorum." dedi.

Hacı adayları, Arafat'ta dua ettikten sonra Müzdelife'ye ve Mina'ya geçip hac provalarını tamamladı.