Hacı adayları Arafat öncesinde Peygamberimizin eşi Hatice Validemiz ile dedesi Abdülmuttalip’in ve oğlu Kasım’ın medfun bulunduğu Cennet’ül Mualla’yı ziyaret ediyor.
Mekke-i Mükerre’me de hacı adayları Arafat öncesinde Kabe’ye 1 kilometre uzaklıktaki Peygamberimizin eşi Hatice Validemiz ile dedesi Abdülmuttalip’in ve oğlu Kasım’ın medfun bulunduğu Cennet’ül Mualla’yı ziyaret ediyor.
Cennet’ül Mualla, daha önce Mekke’de vefat edilen hacıların defnedildiği bir kabristan iken, bugün sadece yerleşik olan Mekkeliler defnedilebiliyor. Cennetül Mualla’da Peygamber Efendimizin soyundan gelen Türkiye seyyidlerinden de medfun bulunanlar var.
Türkiye’den kutsal topraklara gelen hacı adayları, Arabistan’da vefat edip Cennetül Mualla veya Cennetül Baki’ye defnedilmeyi hayal ediyorlar. Ancak günümüzde bu kabristanlara hacıların defnine müsaade edilmiyor. Bu sebeple çok hatırlı kişiler devreye girerse mümkün olabiliyor. Bu arada Arabistan’da hava sıcaklıklarının yüksek olmasından dolayı cesetler daha erken çürüyor. Bazı kabristanlarda cesedin erken çürümemesi için cenazeye özel ilaç konuluyor.