IŞİD ile bağlantılı olduğu tahmin edilen çok sayıda sosyal medya kullanıcısının hesapları hack'lendi. İsimsiz bir hacker grubu, 800 Twitter, 12 Facebook kullanıcısının hesaplarını hack'lediklerini duyurdu.

Grup, IŞİD ile bağlantılı olduğunu düşündükleri kişilerin hesaplarını hack'lediklerini ifade etti. Ayrıca 50 elektronik posta adresinin de hack'lendiği belirtildi.

Twitter, konuyla ilgili soruları cevapsız bırakırken, Facebook ise 11 Facebook sayfasının kapatıldığını doğruladı. Geçtiğimiz hafta, isimsiz bir grup, IŞİD’e karşı internette savaş başlatacaklarını duyurmuştu. Grup en son yayınladığı görüntülerde IŞİD’e karşı “ Sizi virüs gibi tedavi edeceğiz. Tedaviniz bizde. Biz internetin sahibiyiz.” mesajını verdi.

IŞID, NEWSWEEK’İN TWİTTER HESABINI HACKLEDİ

IŞİD’e yakınlığı ile bilinen sosya medya hesapların hack'lediği sıradı, bir başka grup ABD’nin önde gelen dergilerinden Newsweek’in Twitter hesabını ele geçirdi. Newsweek, 14 dakika boyunca Twitter hesabına erişim sağlayamadı. Twitter’in destek ekibi yardımıyla hesap geri alındı. Newsweek, durumu FBI'ya ilettiklerini, konuyla ilgili detaylı bir araştırma yapılacağını belirtti.