Amerika Birleşik Devletleri'nde hırsızlık suçlamasıyla yargılanan bir zanlı, mahkeme hakimesi ortaokuldan sınıf arkadaşı çıkınca gözyaşlarına hakim olamadı. Olay, Florida eyaletinin Miami şehrinde Hakime olarak görev yapan Mindy Glazer'in zanlıya gittiği ortaokulu sormasıyla ortaya çıktı.

Mindy Glazer'ın "Ortaokula Nautilus'a mı gittin?" diye sorduğu zanlı Arthur Booth, Hakime'nin ortaokuldan sınıf arkadaşı olduğunu anlayınca "Aman Tanrım! Aman Tanrım! Aman Tanrım! Aman Tanrım!..." diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Hakime Glazer, "Seni burada gördüğüm için üzgünüm. Sana ne olduğunu hep merak ettim." diyerek zanlıyı sakinleştirmeye çalıştı. Arthur Booth için "Ortaokulun en hoş çocuğuydu. Okulun en iyi çocuğuydu. Onunla ve bütün çocuklarla futbol oynadım. Bakın ne olmuş… Çok üzgünüm." iltifatında bulunan Mindy Glazer, "Mt. Booth, umarım yolunuzu değiştirebilirsiniz. İyi şanslar!" dileğinde bulundu.

Zanlı Booth ağlamaya devam ederken hakime, "Üzücü olan ne kadar yaşlanmış olmamız. Size iyi şanslar bayım. Umarım bu işten kurtulur ve kanunlara uygun bir hayat yaşarsınız." şeklinde konuştu.

Arthur Booth, yargılama sonucu 43,000 kefaletle serbest bırakılma cezasına çarptırıldı.