İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, hükümeti ile dünya güçleri arasında Tahran'ın nükleer programının sınırlandırılması konusundaki mutabakata sahip çıkmadı.

Mutabakatın tüm detaylarının kendisinin bilgisi dahilinde olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten Hamaney, "Ben sadece çerçeveyi ve kırmızı çizgileri belirledim." dedi.

Ali Hamaney, "Son görüşmelerden çıkan sonuca taraftar da değilim, karşı da değilim. Yetkililerin söylediğine göre henüz bir karar alınmadı, bağlayıcı bir sonuca ulaşılmadı." şeklinde konuştu..

Çerçeve anlaşması ile ilgili yorum yapmaktan kaçınan Hameney, "Her şey ayrıntıda gizlidir. Ayrıntılarla İran'ı arkadan hançerleyebilirler. Kutlama yapmak için erken." dedi. ABD ile müzakerelerde hiçbir zaman iyimser olmadığını ifade eden Ali Hameney, Washington yönetiminin mutabakat metni ile yorum yaptığı belgenin de bu kötü niyeti gösterdiğini savundu. Hamaney, İran'ın müzakere heyetine güvenin tam olduğunu fakat karşı tarafa güvenmediğini vurguladı. Hamaney, nihai anlaşmaya varılmadan önce tüm yaptırımların kaldırılması gerektiğini de ifade etti.

Batılı güçler, İran'a nükleer programı sebebiyle uyguladıkları yaptırımları kaldırma sözü vermiş; fakat insan hakları ihlalleri ve füze programı sebebiyle konulan yaptırımların süreceğini belirtmişti.