Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Ankara'da Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal'i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Hamas Hareketi’nden üst düzey bir yetkili, Meşal başkanlığındaki Hamas heyetiyle Erdoğan'ın görüşmesinin olumlu ve verimli geçtiğini söyledi.

Hamas'a yakın Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan yetkili, tarafların bölgedeki genel durumu, Filistin davasını ve Türkiye'nin Filistin davasına desteğini ele aldıklarını bildirdi.

Yetkili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin davasına olan büyük ilgisini ve Filistin halkına desteğini dile getirdiğini söyledi.

Hamas lideri Meşal, Erdoğan ile en son AK Parti kongresine katılmak için Ankara'ya geldiğinde görüşmüş ve Filistin'deki son durum ve Gazze'ye uygulanan abluka başta olmak üzere birçok konuyu ele almışlardı.

Meşal, Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından bir görüşme de Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptı. Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından Başbakanlık Resmi Konutu'na geçen Meşal burada Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü.