Almanya, 2024 Yaz Olimpiyatları’na aday kent olarak Hamburg’a karar kıldı. Daha önce Hamburg’un adaylığı olması konusunda tavsiye kararı alan Almanya Olimpiyat Komitesi (DOSB) Yönetim Kurulu, bu kez Almanya’nın 2024 veya 2028 Yaz Olimpiyatları’na Hamburg’un aday olmasını oy birliği ile kabul etti. Almanya Olimpiyat Komitesi 5-6 hafta içinde yelken yarışlarının yapılacağı kente de karar verecek. Komitenin Hamburg’da yapılmayacak yelken yarışları için Kiel ve Lübeck kentleriyle Rostock-Warnemünde arasında karar vermesi bekleniyor.

Spor ülkesi Almanya’nın yeni bir hareketlenmeyle karşı karşı olduğunu kaydeden Almanya Olimpiyat Komitesi Başkanı Alfons Hörmann,‘‘Biz Almanya olarak olimpiyat ve para olimpik oyunların geleceği için örnek olmak istiyoruz” dedi. Federal Spor Bakanı Thomas de Maiziere Hamburg'un 2024 Olimpiyatları'nı kazanmak için şansı bulunduğunu belirterek,‘‘Güçlü ve rekabet düzeyi yüksek bir başvuru yapacağız” dedi. Almanya’nın sunacağı çok şey olduğunu ifade eden Maiziere,‘‘Bunun için Roma, Paris veya İstanbul gibi rakiplerden çekinmeyin” şeklinde konuştu.

Hamburg Eyalet Başkanı Olaf Scholz ise görev yaptığı kentin aday olmasından dolayı gurur duyduğunu belirterek,‘‘Hamburg'un adaylığı bizim için büyük bir onurdur” dedi. 1972 yılından sonra olimpiyatları yeniden Almanya’ya getirme zamanı geldiğini kaydeden Scholz,‘‘Herkesin büyük bir heyecan ve coşkuyla izlediği olimpiyatları bizim organize edecek cesaretimiz olmalı. Biz başarabilecek güçteyiz” dedi.

Hangi kentte düzenleneceği ile ilgili nihai karar 2017 yılında verilecek 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na Boston, Roma ve Hamburg'un yanı sıra Budapeşte, Doha, Paris gibi İstanbul'un adaylık başvurusu yapması bekleniyor. Olimpiyat adaylık başvurusu için 50 milyon Euro bütçe ayrılırken, hazırlıklar yeni kurulacak Olimpiyat İşletim Şirketi tarafından yapılacak. Almanya Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Bernhard Schwank ve Genel Müdür Michael Vesper konuyu görüşmek için Salı günü bir araya gelecek.