Almanya'nın Hamburg eyaletinde dün yapılan seçimlerde Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) kaydettiği seçim başarısı, Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı Nils Schmid'i sevindirdi. Schmid, Hamburg’da alınan sonucun SPD’nin yükselişinin bir göstergesi olduğuna işaret etti.

Hamburg’da seçimden başarı ile çıkan Olaf Scholz’un ekonomik istikrar ve sosyal adaletin bir arada başarı ile yürütülebileceğini gösterdiğine dikkat çeken Nils Schmid, 2016 seçimlerinde bunun Baden-Württemberg’e taşınacağını dile getirdi.

Önümüzdeki yıl Baden-Württemberg’de gerçekleştirilecek eyalet parlamentosu seçimlerinin oldukça çekişmeli geçmesi bekleniyor. Seçimlerde CDU’nun kaybettiği 58 yıllık iktidarı yeniden kazanmak için adeta her şeyini ortaya koyacağı, buna karşın iktidarın büyük ortağı Yeşiller’in de kazandıkları tarihi zaferin devamı için en az CDU kadar çaba göstereceği siyasi kulislerde son günlerde sıkça gündem oluyor.

Siyasi gözlemcilere göre eyalette 2016 seçimlerinde asıl sürpriz ise SPD tarafından bekleniyor. Federal hükümette ve eyalet hükümetinde iktidar ortağı olan SPD’nin Baden-Württemberg’de başarılı bir çıkış yapacağına ve tek başına iktidar olamasa bile yeniden iktidar ortağı olacağına kesin gözü ile bakılıyor.