Almanya'nın Hamburg şehrinde polise yönelik şiddetin önüne geçmek için omuz kamerası uygulaması başladı. 2013 yılından beri Hessen’de pilot proje kapsamında denene ve başarı sağlanan “Body Cam” adı verilen proje bu kez de Hamburg’da denenecek.

Pilot proje kapsamında hayata geçirilen uygulama şiddet olaylarının en fazla olduğu semtlerden biri olan St Pauli’de başlatıldı. Polislere, şiddet olaylarını azaltacağı için cazip gelen uygulamaya veri koruma uzmanları pek sıcak bakmıyor. Uzmanlar, polisin gelecekte dijital gözetim teknolojilerini günlük yaşamda vatandaşlara karşı daha kapsamlı şekilde uygulayabileceği endişesi taşıyor.

‘Body Cam’ ile ilgili Hamburg’da 90 polis memurunun eğitildiği belirtilirken, yapılan kayıtları sorumlu az sayıda polis görebilecek, ancak üzerinde herhangi bir değişiklik yapamayacak, silemeyecek. Suç unsuru olan kayıtlar delil olarak saklanacak ve diğerleri dört gün sonra otomatik olarak silinecek. Görüntülerle ilgili vatandaşlarda dört gün içinde polise müracaat edebilecek.