Nebahat Güçlü, Hamburg Türk Toplumu’nda (TGH) yeniden başkan seçildi.

Yönetim ve denetim kurullarının aklanmasından sonra, yapılan seçimde TGH başkanlığına Nebahat Güçlü ile birlikte Bayram İnan aday oldu. Güçlü oyların yüzde 67’sini alarak yeniden başkan seçildi. Yönetim ve Denetim Kurulları seçimlerinden sonra, Hamburg Türk Toplumu'na üyelik başvurusunda bulunan dernekler oylamaya sunuldu.

Oylama sonunda Hamburg ve Çevresi Türk Sanatçıları İnisiyatifi, Kuzey Almanya Tokatlılar Derneği, Irak Türkmenler Derneği, Çağdaş Kadınlar İnisiyatifi ve Hamburg Türk Kadınları Kültür Derneği TGH’nın yeni üye dernekleri oldu. Yeniden başkanlığa seçilen Nebahat Güçlü, yeni yönetim kurulunda dört bayanın bulunmasının son derece sevindirici olduğunu ve özellikle göçmen kökenli bayanların sorunlarına eğileceklerini belirtti. TGH üyeliğine kabul edilen yeni derneklerin kendi alanlarında başarılı çalışmalar yaptığını belirten Güçlü, bu kuruluşların TGH'ye zenginlik katacağını dile getirdi.

Güçlü, Hamburg Türk Toplumu geçmişte olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarını başarılı şekilde sürdürerek Türk toplumunun ve diğer göçmenlerin hak ve çıkarlarını savunmaya devam edeceğini söyledi.