Hamburg’da Inklusion uygulaması ne SPD’nin hükümet ortağı Yeşilleri ne de muhalefetteki CDU’yu memnun ediyor. Yeşiller ve CDU’ya göre özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin normal sınıflara alınmasını öngören Inklusion Yasası Hamburg’da doğru uygulanmıyor. Kente normal her sınıf için en fazla dört Inklusion öğrencisinin alınması öngörülürken, bir okulda bu sayının altıya çıkarılması tartışmaları da beraberinde getirdi. NDR Hamburg Journal’in tespitine göre kentin Farmsen semtinde bir okula yeni öğretmen ve pedagog alınmadan normalin çok üstünde engelli öğrenci alımı gerçekleşti.

Konuyla ilgili NDR Hamburg Journal’a açıklama yapan hükümet ortağı Yeşiller Partili eyalet milletvekili Stefanie von Berg, SPD’li eğitim bakanını anlayamadığını belirterek,“Bizim burada başka bir anlaşmamız var. O anlaşmaya göre bir sınıfa dört öğrenciden fazla özel teşvik eğitimi öğrencisi alınamaz.” dedi.

CDU Meclis Grup Başkan Yardımcısı ve partisinin okul konuları sözcüsü Karin Prien de daha önce Inklusion için söz verilen 120 ek personel alımının gerçekleşmediğini belirtti. Prien,“ SPD ve Yeşiller koalisyon anlaşmasıyla seçmenleri kasten yanlış yönlendiriyor. Söz verilen 120 personelin yarısı alındı. Eski verilen sözler ile yeni yapılan taahhütleri bir birine karıştırmak seçmenleri bilinçli bir şekilde aldatmacadır. Alınan 60 yeni kadro ise kızgın taşa düşen bir damladan başka bir şey değildir. Öncelik olarak Inklusion başkadır.” dedi.

Daha geçtiğimiz hafta güvenoyu alarak göreve başlayan SPD- Yeşiller oluşan koalisyon hükümeti ortakları Inklusion konusunun öncelik konu yapılması ve daha fazla kaynak ayrılması konusunda anlaşmıştı.