Almanya'nın Hamburg eyaletinde yaklaşık 5 bin kamu çalışanı fazla ücret için uyarı grevi yaptı. Kamuda çalışan çoğu teşvik okulu öğretmeni ve pedagog olmak üzere maliye, araç tescil ofisi çalışanları bir günlük iş bıraktı.

Kentin Gänsemarkt meydanında toplanan kamu çalışanlarına polis ve Postbank çalışanları da katıldı. Kamu çalışanları için yüzde 5,5 oranında en az aylık 175 Euro ücret artışı isteyen sendikalar, işveren tarafının bu zamana kadar kendilerine hiç bir teklifte bulunmamasını ise eleştirdi. İlkbahar tatili sonrası ilk ders günü öğretmenlerin uyarı grevi yapması üzerine çoğu teşvik ve okul öncesi eğitim veren okullarda ders yapılmadı. Tatilde öğretmenlerin protesto yürüyüşü yapacağını duymayan bazı öğrenciler okula geldi.

Bu arada Bremen eyaletinde ise devlet kreşlerinde bu Cuma günü uyarı grevi yapılacağı bildirildi. Uyarı grevlerinden 81 kreş etkilenecek. Bremen’in en büyük işvereni olarak görülen KiTa Bremen bin 900 çalışanı ile yaklaşık 8 bin 400 çocuğun bakımını yapıyor.