Hamburg’un Altona semtinde ormanlık alanda yer alan Mehmet ve Fatma Taş’a ait restoran çıkan yangın nedeniyle tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangın nedeniyle milyonlarca Euro maddi hasarın meydana geldiği restoranda can kaybı ya da yaralanma meydana gelmedi. Pazar akşamı saat 22.00 sıralarında çıktığı tahmin edilen yangına itfaiye 70 kişi ile müdahale etti. Henüz neden çıktığı ile ilgili bilgi verilmeyen yangın ile ilgili inceleme başlatıldı. Restoran sahipleri Mehmet ve Fatma Taş olayla ilgili yaptıkları açıklamada Pazar günü kendilerin restorandan ayrıldıktan yaklaşık 2 saat sonra yangın çıktığını belirttiler.

Cumartesi ve Pazar günü sabah saat 04.00’e kadar çalıştıklarını hatırlatan Taş, “Cuma ve Cumartesi akşamı toplu programlar olduğu için gece sabaha kadar çalıştık. Zaten Pazar günleri genellikle saat 18.00’den sonra müşteri almadığımız için akşam saat 20.00 veya 20.15 sıraları restorandan çıkıp eve gittik. Sabah bir tanıdığımızın bize lokantanız yanmış demesiyle olaydan haberdar olduk. Lokantaya gittiğimizde de bu acı manzarayla karşılaştık. Daha sonra polise gittik bize ulaşamadıklarını söylediler” dedi. Maddi hasarın milyonlarca euro olduğunu kaydeden Taş, “Burayı iki yıl önce devraldık. Toplamda 500 kişiye hizmet verilebilen restoranla birlikte binada beş adet kegelbahn (bowling pisti) bir baklava üretimi yaptığımız bölüm var. Her taraf tamamen kullanılamaz hale geldi” dedi.

Yakında aynı binaya ek olarak düğün salonu inşa etme planları yaptıklarını kaydeden Taş,‘‘Biz böyle hazırlıklar yaparken, diğer taraftan da buranın yıkılıp konut yapılma planları varmış. Konu medyada yer almış, komşular tarafından yıkılmaması için imza kampanyası başlatıldı. Zaten satılması durumunda bizim öncelik hakkımız var” şeklinde konuştu.