Almanya'nın Hamburg eyaletinde SPD ile Yeşiller koalisyon görüşmelerinde üç konuda daha anlaşma sağlayarak son viraja girdi. Daha önce bütçe, eğitim, ekonomi, ulaşım, liman, bilim, araştırma ve kültür konularında da anlaşmaya varan iki parti; son görüşmede ise çevre, iklim ve enerji konularında da anlaşma sağladı.

Görüşme hakkında basına bilgi veren Yeşiller Hamburg Başkanı Katharina Fegebank, şehir merkezine araç girmesini ve dolayısı ile havanın kirlenmesini engellemeye yönelik projeden vazgeçildiğini söyledi. Hamburg Çevre ve Şehir Gelişim Bakanı Jutta Blankau çevre, iklim ve enerji konularında anlaşma sağlandığını belirterek, “Önümüzdeki beş yıl içinde bu senatonun temel bir yapı taşı, iklim, çevre ve enerji politikası olacak.” dedi.

Pazartesi günü devam edecek koalisyon görüşmelerinde şehir gelişimi, konut inşası ve Hamburg’un aday olduğu 2024 Olimpiyat oyunları ele alınacak. Çevre, iklim, enerji gibi en çok tartışılacağı konularda anlaşma sağlayan SPD ile Yeşiller arasında sorun olabilecek iç güvenlik ve mültecilerin durumu bulunuyor.