İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Rusya ve IŞİD’in, ülke güvenliği için en büyük tehditleri oluşturduğunu söyledi.

Bakanlıkta basın toplantısı düzenleyen Philip Hammond, İngiltere’nin istihbarat servislerindeki son durumu değerlendirdi. Hammond, Rusya’nın agresif davranışlarının, İngiltere için büyük bir güvenlik tehdidi oluşturduğunu açıkladı. İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, “Rusya’nın varlığını ve niyetini anlamak için istihbarat toplamak, servisimizin önemli bir çabası olmaya devam edecektir. Bu nedenle kurumlarımızın, Rus uzmanları işe alması bir tesadüf değildir.” dedi.

Bakan Hammond, Batı basınında ‘Cihatçı John’ olarak anılan, Kuveyt asıllı İngiliz vatandaşı IŞİD militanı Muhammed Emwazi'nin radikalleşmesi hakkında İngiltere İç İstihbarat Servisi’nin (MI5) sorumlu tutulmasına da tepki gösterdi. İstihbaratın sorumluluklarını yerine getirdiğini söyleyen bakan, terör eylemlerini savunanların ve destekleyenlerin radikalleşen kişilerde rolünün büyük olduğunu belirtti.

Geçen ay İngiltere’nin başkenti Londra’dan, Suriye’ye kaçarak, IŞİD’e katıldığı tahmin edilen 15 ve 16 yaşındaki 3 İngiliz vatandaşı genç kızla ilgili de konuşan Hammond, Suriye’ye kaçanları durdurmak için de Türkiye’yle işbirliğinin devam ettiğini söyledi.