İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, İran’la nükleer müzakerelerin sonuca ulaşması için daha alınması gereken çok mesafenin olduğunu söyledi.

AB dışişleri bakanları toplantısı öncesinde açıklama yapan Philip Hammond, “Geçmişe kıyasla anlaşmaya daha yakınız fakat daha alınacak çok yol var. İlerleme kaydettiğimiz alanlar var, kaydedemediğimiz alanlar var.” ifadelerini kullandı. Hammond, tüm tarafların bir anlaşmaya varma çabasının önemli olduğunu dile getirdi.

İngiltere, Fransa, Almanya ve İran’ın dışişleri bakanları, bu akşam Brüksel’de AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile bir araya gelecek.

AB TOPLANTISININ GÜNDEMİNDE UKRAYNA VE AFRİKA VAR

Libya’da savaşan gruplar arasında ateşkesin sağlanması gerektiğini ifade eden Philip Hammond, “Bundan sonra, desteklenmesi gereken bir barış olursa, nasıl destekleyeceğimizi konuşuruz.” dedi. Libya’daki gruplar arasındaki barış görüşmelerine Perşembe günü Fas’ta devam edilecek.

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ise Orta Afrika’da ordunun yeniden yapılandırılması için bu ülkeye askeri danışmanlar göndereceklerini açıkladı.

Kırım’ın Rusya tarafından ilhakını kınadıklarını ve tanınmadıklarını vurgulaya Mogherini, bölgede askeri yığınağın sürmesi ve insan hakları ihlallerinin artmasından endişe duyduklarını dile getirdi.