Almanya'nın Straubing kasabasında yaklaşık 10 yıldır hapis yatan M.Emin U. hayatını kaybetti. U.'nun kardeşi Nihat U., hapishane yönetiminin, sürekli onları teselli eden ve hiçbir psikolojik sorunu olmayan kardeşinin intihar ettiğini açıkladığını söyledi

"Daha on gün önce ziyaret edildi. Sadece iki yılı kaldığı, cezasının hafifleyeceği ve ailesinin yaşadığı daha yakın bir hapishaneye nakledileceği için çok sevinçliydi." şeklinde konuşan Nihat U., kardeşinin daha önce de birkaç defa zehirlenmeye çalışıldığını ve bundan dolayı acilen hastaneye kaldırıldığını ileri sürdü. Kardeşinin ölümü üzerine kendilerine hiç haber verilmeden otopsi yapıldığından şikayetçi olan Nihat U., 1974 doğumlu kardeşinin kimseye boyun eğmeyen biri olduğunu anlattı. Nihat U. ayrıca, kardeşinin mahkeme davası esnasında savcı ve hakimlerle de ciddi atışmalar yaşadığını ifade etti.

Nihat U., şimdi otopsi sonucunu beklediklerini ve gerekirse Türkiye'de ikinci otopsiyi yapacaklarını kaydetti.

ADALET BAKANLIĞI: ASILI BULUNDU, DIŞ ETKEN YOK

Soruları yanıtlayan Bavyera Adalet Bakanlığı basın dairesi ise M. Emin U.'nun Perşembe sabahı odasında asılı bulunduğunu bildirdi. Herhangi bir yabancı etken olduğuna dair ipucu olmadığını belirten bakanlık yetkilisi, savcılığın ölüm hakkında soruşturma başlattığını ve otopsi yapıldığını anlattı. U.'nun herhangi bir psikolojik sorunu olmadığını doğrulayan bakanlık, diğer tutuklu ve gardiyanlarla da herhangi bir sorun olduğuna dair bilgiye sahip olmadıklarını kaydetti. Zehirleme iddialarını reddeden bakanlık, toplam 48 Türk vatandaşının tutulduğu hapishanede son on yılda beşi intihar sonucu olmak üzere 29 tutuklunun öldüğünü açıkladı.

TÜRKİYE’DE 2. OTOPSİ YAPTIRILABİLİR

Münih Başkonsolosluğu yetkililerinden Necmettin Ercan, bir cenaze firmasının kendilerini durumdan haberdar ettiğini ve resmi kurumlardan gelecek evrakları beklediklerini aktardı. Ercan, ailenin ölüme itirazı üzerine savcılığın olayı derinlemesine araştıracağını söyledi.

Münih'te ceza hukuku davalarına bakan avukat Ömer Şahinci de bu durumda ne yapılacağını bilmek için otopsi raporunun şart olduğunu anlattı. Şahinci, ölen kişinin Türk pasaportuna sahip olması ve cenazenin Türkiye'ye götürülmesi durumunda orada da otopsi yaptırılabileceğini kaydetti.

Söz konusu hapishanede, birkaç yıl önce de bir yükümlü, çıkan bir kavgada vücuduna aldığı bıçak darbelerinin ardından hastaneye kaldırılmış ve daha sonra hayatını kaybetmişti.