Avustralya sivil havacılık teşkilatı CASA, insansız hava araçlarının hapishanelerin üzerinde uçuşlarının yasaklanmasını istedi. CASA, bu araçlarla mahkumlara uyuşturucu transferi gerçekleştirildiğini bildirdi.
Teşkilat yetkilileri, minik ölçekli insansız hava araçlarıyla dışarıdan mahkumlara uyuşturucu madde gönderildiğini tespit ettiklerini belirtiyor. Yetkililer, 2013 yılında 28 yaşındaki bir kişinin Melbourne’un Batı kesimindeki Ravenhall kapalı cezaevine insansız hava aracıyla uyuşturucu sokarken yakalandığını hatırlattı.

Victoria'da hapishanelerden sorumlu bakanı Wade Noonan, “Bu tür oyuncak büyüklüğündeki hava araçlarının fiyatları binlerce dolardan, yüz dolarlar civarına düştü. Ardından bu aletlerin satışları patlayarak büyüdü. Bu konuda uyanık olmalıyız. Bu nedenle hapishanelerin üzerindeki hava sahalarının uçuşa kapatılmasını istiyoruz.” dedi.

CASA tarafından yapılan bir açıklamada ise, ülkede yürürlükte olan kanunlara göre insansız hava araçlarının kalabalık insan gruplarının üzerinde ve sosyal faaliyetlerin yapıldığı alanların üzerinde uçmasının yasak olduğu hatırlatıldı.

Avustralya kanunlarına göre insansız ava araçları şahıs evlerine ve insanlara yaklaşamıyor. Ayrıca normal uçakların güvenliği sebebiyle 122 metreden fazla yüksekliğe çıkmalarına da izin verilmiyor.