Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı sekizinci gününe girdi, Suriye sınır hattında ve daha derinlerde terör mevzileri bombardımana tutuluyor. Rasulayn'daki çatışmalar Ceylanpınar'dan duyuluyor.

11.25 : Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, yakında Irak'a gidip Suriye'deki DEAŞ'lıların yargılanması için hukuki çerçeveyi konuşacağını açıkladı. Le Drian, ayrıca dokuz Fransız kadının YPG'li teröristler tarafından kontrol edilen bir kamptan kaçtığını söyledi.

11.20 : Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında etkin rol oynayan yerli üretim T-155 Fırtına obüsleri, Barış Pınarı Harekatı'nda da terör hedeflerini tam isabet vuruyor. Rasulayn ilçesinin doğusundaki köylerde yuvalanan YPG/PKK'lı teröristlere karşı yürütülen operasyonlar da devam ediyor. 

11.05 : Demirören Haber Ajansı (DHA): Resulayn'da sessiz geçen gecenin ardından sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çatışmalar yeniden başladı. İlçenin doğu ve batısında yürütülen operasyonlarda tüneller kazan teröristler, nokta atışlarla imha ediliyor. Şiddetli çatışmalar nedeniyle sınırdan dumanlar yükseliyor.

Belirlenen terör mevzileri Ceylanpınar sınır hattında konuşlandırılan topçu birlikleri tarafından da obüs ve çok namlulu roketatarla ateş altına alındı. Çatışmaların yaşandığı bölgeye takviye birlikler ve ambulansların sevk edildiği görüldü.

10.55 : Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ve Suriye rejimiyle sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla işbirliği yapacaklarını söyledi.

10.00 : Türk özel kuvvetleri, Tel Abyad'dan jimnastik ve boksta şampiyon olan sporcular ile A Milli Futbol Takımı oyuncularına Tel Abyad'dan selam gönderdi.

Komandoların selamı Milli Savunma Bakanlığı resmi Twitter hesabından "Kahraman Komandolarımızın, kendilerine selam gönderen A Millî Futbol Takımımıza ve şampiyon sporcularımıza mesajı var" notuyla yayınlandı:

"Şampiyon olan milli sporcularımız ve milli takımımızın selamlarını aldık. Gözünüz arkada kalmasın. Bizler vatanımız ve milletimiz için görevimizin başındayız. Tel Abyad'dan sizlere ve tüm milletimize selem olsun."

09.45 : Reuters foto muhabiri Halil Ashavi, Tel Abyad merkezinde Suriye Milli Ordusu'nun ilçe sakinlerine dağıttığı yardımı fotoğrafladı.

09.25 : Dışişleri Bakanlığı'ndan Avrupa ülkelerini uyaran bir yazılı açıklama yapıldı:

"Barış Pınarı Harekâtımızın başlamasıyla birlikte PKK unsurlarının, özellikle Avrupa ülkelerinde şiddet içeren gösteri ve eylemlerinin, ilgili ülke makamlarına yapılan bütün uyarılara rağmen, halen devam ettiğini kaygıyla takip ediyoruz.

Türk toplumunun işyerleri ve evlerine, camilerimize, temsilciliklerimize ve temsilcilik çalışanlarımıza yapılan terörist saldırılara duyarsız kalmanın izahı olamaz.

İlgili ülkelerden, yurtdışındaki diplomatik ve konsüler temsilciliklerimizin, vatandaşlarımızın, personelimizin can ve mal güvenliğinin korunması ve Türk çıkarlarına halel gelmemesi için alınan tedbirlerin artırılması ve bu konuda azami hassasiyetin gösterilmesi yönündeki beklentimizi hatırlatıyoruz.

Saldırganların tespit edilerek adalet önüne çıkartılmaları ve cezalandırılmalarının takipçisi olacağımızın bilinmesi gerekir."

09.10 : Kremlin'den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ay sonuna kadar Rusya'yı ziyaret edeceği açıklandı.

09.00 : Rasulayn kırsalında yer alan terör hedefleri obüs atışlarıyla vuruluyor. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında yer alan bölgeden dumanlar yükseliyor. Kentteki çatışma ve patlama sesleri, Ceylanpınar'dan duyuluyor.

07.25 : Milli Savunma Bakanlığı: Fırat'ın doğusunda devam eden Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen PKK/YPG'li terörist sayısı toplam 637 oldu.