ABD eski Dışişleri Bakanı ve 2016 Demokrat Parti başkan aday adayı Hillary Clinton, Suriyeli mülteci sorununun küresel bir kriz olduğunu söyledi.

Hillary Clinton, Suriyeli mülteci sorununa ABD’nin yardımcı olması gerektiğini kaydetti. Clinton, ayrıca sorunun çözümü için uluslararası toplumun daha fazla rol üstlenmesinin şart olduğunu da vurguladı.

Bir gazetecinin, ABD’nin, Suriyeli mülteci kabulündeki kotayı yükseltip yükseltilmemesi yönündeki sorusuna Hillary Clinton, "Biz bize düşeni, Avrupa da kendisine düşen sorumluluğu yerine getirmeli. Ama bu sorun çok büyük ve küresel bir kriz. Şu an önceki yıllardan daha fazla mülteciye sahibiz. Ta ki İkinci Dünya Savaşı’ndan bu zamana." diye cevap verdi.

Suriyeli mültecilerin yaşadığı sorunları "çok üzüntü verici" diye niteleyen Clinton, "Bu sorunun yalnızca Suriyeli insanların sorunu olmadığını tüm dünya şimdi gördü ve hepimizi etkiliyor bu. Bunları kaç yıldır söylüyordum ben" ifadelerini kullandı.

Suriyeli ılımlı muhaliflerin daha fazla silahlandırılması gerektiğini savunan Hillary Clinton, Başkan Barack Obama’nın bu yöndeki politikasını desteklediğini söyledi. Obama’nın dış politikasının krizin nedeni olup olmadığı yönündeki bir soruya ise Clinton, "Bundan tüm dünya sorumlu" cevabını verdi.