Türk-Rus Kültür Vakfı ve St. Petersburg Rus-Türk Kültür Merkezi tarafından organize edilen seminer için Rusya’da bulunan ünlü yazar Hilmi Yavuz, Türkiye’de bir romancı olarak Yaşar Kemal'in büyük bir yazar olduğunu ve Orhan Pamuk’tan önce “Nobel Ödülü” almış olması gerektiğini söyledi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Yavuz, yaşamını yitiren ünlü yazar Yaşar Kemal için üzgün olduğunu ifade etti. Yavuz, “Yaşar Kemal’i ben çok eskiden beri tanıyorum. Birlikte gazetecilik yaptığımız yıllar da oldu. Ben o yıllarda Cumhuriyet gazetesi dış haberler sekreteriydim. Yaşar Kemal’de o zamanlar Cumhuriyet gazetesinde röportaj yazarıydı. 1960’lardan söz ediyorum. Elbette, bu dostluğun ötesinde Yaşar Kemal’in çok büyük bir yazar olduğunu biliyorum. Büyük bir kayıptır” dedi.

Ünlü yazar sözlerine şu şekilde devam etti: “Ben onun adına biraz da şöyle hayıflanıyorum; açıkça söylemek gerekirse Türkiye’den bir romancı olarak bir Nobel ödülü alacaksa, bu isim Orhan Pamuk’tan çok daha önce Yaşar Kemal olmalıydı. Ama öyle görünüyor ki Nobel jürisi benim gibi düşünmüyor. “ ifadelerini kullandı.