Hindistan'da, dini bir festivalin ilk gününde nehre yıkanmak için giren vatandaşların oluşturduğu izdiham sonucu toplam 27 kişinin öldüğü, 40 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Andhra Pradeş eyaletinde 144 yıldır devam edegelen dini bir festivalin ilk gününde vatandaşlar Godavari nehrine yıkanmak için girdi. Bölgede görev yapan polis şefi yardımcısı Rajahmundry B. Ramakrishna kalabalık nedeniyle yaşanan izdihamda, 26 kadın ve bir erkeğin hayatını kaybettiğini bildirdi. Ayrıca, toplam 40 hacının ise ezilerek yaralandığı ifade edildi. Polis, izdiham olduğu sırada bölgede 1 milyondan fazla kişinin olduğunu tahmin ediyor.

Hükümetin verdiği bilgiye göre, 40 milyon vatandaşın Godavari Maha Pushkaralu adlı festivale katılması bekleniyor. 12 gün sürecek festivalde, vatandaşlar nehir kıyısında dua edecek.

Öte yandan, Başbakan Narendra Modi, hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini iletti. Andhra Pradeş Eyaleti Başbakanı Chandrababu Naidu ise izdihamda ölenlerin ailelerinden her birine verilmek üzere 1 milyon Rupi'nin (15 bin 750 dolar) belirlendiğini açıkladı. Naidu ayrıca, halihazırda 15 bin polisin görev yaptığı bölgeye, daha fazla polisin gönderilmesi emrini verdi.

Hindistan'da her yıl milyonlarca vatandaşın katıldığı birçok dini festival düzenleniyor. Kalabalığın oluşturduğu izhidamlarda ise birçok insan hayatını kaybediyor. 2013 yılında ülkenin kuzeyindeki dini bir festival sırasında tren istasyonunda meydana gelen izdihamda 36 kişi ölmüştü.