Hira Dergisi, Moritanya Mahdara TV ortaklığıyla 'Vahiy ışığında insan' adlı bir sempozyum düzenledi. Sempozyuma Senegal, Türkiye ve Fas'tan Moritanyalı birçok alim ve entelektüel katıldı.

Sivil Toplum ve Parlamento İlişkileri Bakanlığı sponsorluğunda yapılan programın açılışını Moritanya radyosu genel Müdürü Mohamed Şeyh Ould Muhamed yaptı. Moritanya'da eskiden beri dine hizmet eden ve eğitimciler çıkaran Mahdaraların önemine değinen Mohamed Şeyh Ould, fikirleriyle insanlığa ve İslam alemine hizmet eden ve gelecek için yeni nesiller yetiştirmeyi öğreten Hira dergisine teşekkür etti.

Hira dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Savaş, "İnanıyorum ki Moritanya Mahdaralarının dindar ve vahiy endeksli insan yetiştirmedeki çabaları meyvelerini verecektir. Bu noktada muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin bir sözünü iletmeden geçemeyeceğim. 'Kulaklar doydu ama gözler aç'. Hocaefendi bu sözle insanlığın, Efendimizin ve Sahabe-i kiramın yaptığı gibi dini ve kültürel değerlerimizi önce kendimizin temsil edip, bu asırda da temsil keyfiyetiyle bütün insanlığa ulaştırmamız gerektiğini vurguluyor." diye konuştu.

3 gün süren sempozyum, Moritanya radyosu, Cingutty TV, Mahdara TV ve Al Jazeera Mubasher Al-‘Amma tarafından canlı yayınlandı.