Müslümanlara "Ayak takımı. Bunların bulunduğu yerde ot bitmez" sözleriyle ağır hareket eden Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Hıristiyan- Alevi Dostluk Grubu (CAF) Kurucu Üyesi Madlen Vartian’a partisinden sert tepki geldi.

CDU Genel Sekreteri Peter Tauber, Vartian’ın sözlerinin kesinlikle kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Burada CDU’nun hangi değerleri kapsadığını anlayamamış. Kabul edilemez.” dedi.

CDU’nun Köln Teşkilatı da Madlen Vartian’ın Müslümanlara yönelttiği hakareti kınadığını açıkladı.

Basın açıklaması yapan CDU Köln Teşkilatı “Madlen Vartian’ın açıklamasını kınıyoruz ve özür dilemesini bekliyoruz. Bir dini gruba hakaret etmek kesinlikle CDU’nun insan anlayışına aykırıdır. Vartian’ın CDU ile herhangi bir üyelik bağı yoktur.” ifadelerine yer verdi.

Vartian’a diğer partilerden de sert tepkiler geldi. Hür Demokrat Partş (FDP) Grup Başkanı Ralf Sterck, "İnsanları genel olarak zan altına bırakan her türlü anlayış karşıyım. Bu değerlendirme şu anki yaşananlara yardımcı olmayacaktır." derken, Sol Partili Jorg Detjen “Vartian, Müslüman vatandaşlara karşı nefret söylemi içinde. CDU’lu Vartian’ın aşırı sağa kayma sorunu var." dedi.