Hizbullah, Lübnan sınırında devriye gezen devriye araçlarını hedef aldı. Konvoydaki 9 askerî aracın hasar gördüğü saldırıda aralarında askerlerin de olduğu en az 8 İsrailli yaralandı. El Arabiya televizyonu ise 4 İsrail askerinin öldüğünün öne sürdü. Hizbullah, İsrail'in bu ay düzenlediği hava saldırısına misillemede bulunduğunu açıkladı. Bu arada BM gücü kapsamında Lübnan'ın güneyinde görev yapan bir İspanyol askerinin de öldüğü duyuruldu. Askerin, İsrail'in topçu saldırısında öldüğü tahmin ediliyor.

Hizbullah'ın Kuneytra Şehitleri Birliği tarafından yapılan açıklamada, aralarında İmad Muğniye’nin oğlu Cihad Muğniye ile İran Devrim Muhafızları komutanlarından Allahdadi'nin de olduğu 6 kişinin öldüğü saldırıya misillemede bulunulduğu belirtildi. Saldırının ardından İsrail topçuları, Lübnan'ın güneyindeki Şeba Çiftlikleri'ni onlarca kez hedef aldı. Hizbullah ise İsrail’in Ramse bölgesini vurarak karşılık verdi. İsrail’in Haaretz gazetesi Lübnan ve İsrail sınırında olan El Makseme köyüne roketlerin isabet ettiğini duyurdu. Lübnanlı kaynaklar ise ülkenin güneyine 22 adet roketin düştüğünü aktardı.

El Arabiya televizyonu bölgedeki muhabirine dayandırdığını haberine göre, saldırıda 4 askeri öldü. Karşılık veren İsrail’in saldırısında ise saldırısında UNIFIL Barış Gücü’nde görevli bir İspanyol askerinin öldüğünü aktardı.

İsrail kaynakları ise saldırıda 9 aracın isabet ettiği saldırıda 8 askerin yaralandığını bildirdi. İsrail’de yayın yapan Kanal 10 televizyonu İsrail’in ordusunun Lübnan güneyine kara operasyonu için hazırlık yaptığını duyurdu.

Öte yandan İsrail’in Hayfa Havaalanı'nı kapattığı belirtildi. Kuzey bölgesini askeri alan ilan eden İsrail ordusu olası sızmalar ve askeri operasyonlara karşı sınırdaki El Celil bölgesindeki halkın güvenli bölgelere sığınmasını istedi.

Lübnan tarafı da İsrail sınırındaki köylerin boşaltılmasını istedi.