BDP Erzurum milletvekili birinci sıra adayı Seher Akçınar Bayar, 7 Haziran seçimlerinde Erzurum'dan ilk kez bir vekil çıkaracaklarını söyledi.

BDP'li Bayar ile 5. sıra milletvekili adayı Şiyar Aslan, Erzurum il merkezi ve ilçelerde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Milletvekili adayı Bayar, 7 Haziran seçimlerinde barajı aşarak TBMM'ye gireceklerini söyledi. Toplumsal tabanı olan bütün görüşlerin TBMM'de grubunun bulunmasının demokrasi adına önemli olduğunu dikkat çeken Bayar,"Türkiye'de barış ve demokrasi istiyoruz. Silahların sustuğu, demokrasinin hakim olduğu bir ülke için çalışıyoruz. Milletin iradesinin yansıdığı TBMM'de bütün toplumsal tabanı olan bütün siyasi partilerin temsil edilmesini istiyoruz. HDP olarak seçimlerde barajı geçeceğiz. Son anketler yüzde 11, 3 olarak gösteriyor. Tek partili Türkiye'de ülke kaosa sürüklenir." dedi.

Şiyar Arslan ise seçim çalışmalarını il genelinde sürdürdüklerini ve seçmen nezdinde olumlu yansımalar aldıklarını dile getirdi. Kürt kökenli vatandaşların yoğun yaşadığı ilçelerde önceden AKP'ye oy verenlerin 7 Haziran'da HDP'ye oy vereceğine işaret eden Arslan,"Geçen seçimlerin aksine bölgemizdeki kürtler oylarını BDP'den yana kulllanacak. Kürt seçmenlerimiz özgür iradeleriyle, baskıdan uzak sandık başına giderek oylarını BDP'ye verecek. Bu seçimlerde HDP barajı geçerek ülke demokrasi tarihinde önemli işlere imza atacak." diye konuştu.