Hollanda Türkiye Dostluk Vakfı (NTFF) tarafından düzenlenen 'Hollanda'nın Renkleri' Kültür Olimpiyatı, Lahey'de geniş katılımla gerçekleşti.

Programa, ülkedeki 12 eyaletin valilerine başkanlık eden Güney Hollanda Eyalet Valisi ve Kraliyet Temsilcisi Jaap Smit de katıldı. Jaap Smit, farklı kültürleri bünyesinde barındıran barış şehri Lahey'de böyle bir kültür olimpiyatının yapılmasını çok anlamlı bulduğunu söyledi. Smit "Bu tür etkinlikler birlikte yaşamada önemli katkılar sağlıyor. Bu özel gün Hollanda için önemli işler yaptığının bir göstergesidir." dedi.

Utrecht Üniversitesinde Profesör Karel Steenbrink da bu tür etkinliklerin, farklı kültürlerden insanların yakınlaşmasına vesile olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Hollanda'nın eski Ankara Büyükelçisi Jan-Paul Dirkse de "Her şey mükemmeldi. Bu organizasyonda yer alan tüm kuruluşlara bu işin içinde yer alan dostlara ve tüm arkadaşlara gönülden teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Bu yıl 'Hollanda'nın Renkleri' adlı etkinliğin üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini ifade eden Hollanda Türkiye Dostluk Vakfı Başkanı Dr. Gürkan Çelik, şunları söyledi: "Çocukların göstermiş olduğu bu güzel sahne hepimizin gururu duyması gereken bir sahne idi. Son dönemlerde toplumda üzerinde çok tartışılan ırkçılık ve ayrımcılık konuları vardı. Aslında bu olimpiyat buna bir cevap, bir ilaç ve belki bir uygulamalı çözüm ve çok güzel bir yaklaşım oldu. Salon her kültürden insanla dolu idi. Kelimenin tam anlamı ile bir çeşni vardı salonda, bir renk cümbüşü, bir sevgi ve kaynaşma. Harmoni yolunda yürümeye devam edeceğiz."