Hollanda'da Müslümanlar Ramazan ayının ilk teravih namazında şehirlerde camilere akın etti.

HDV Zaandam Sultanahmet Camii'nde de teravih namazı öncesinde cemaate yapılan vaazda Ramazan ayının fazileti anlatıldı. Bu ayın bereket, mağfiret ve cehennemden kurtuluş ayı olduğu vurgulandı. Teravih namazı için camilere akın eden Müslümanlar, ilk teravih namazını eda etmenin heyecanını yaşadı.

Zaandam Sultanahmet Camii Başkanı Ramazan Yüce, ilk teravih namazını Hollanda'da eda etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yüce, "Ramazan ayının bütün İslam Alemi için bereketli huzurlu geçmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Ramazan boyunca 29 gün iftar akşamları olacak. Aynı zamanda sohbetlerimiz var. Gündüzleri mukabele okunmaya devam edecek. Bu Ramazan ayını bereketli huzurlu ve kardeşlik atmosferi içinde eda edeceğiz" dedi.

Zaandam Sultanahmet Camii İmamı Osman Gül ise, "Cenab-ı Allah'a hamd olsun güzel bir başlangıç oldu. Ramazan ayı gerçekten çok yönlü bir ay. Paylaşma, sabır, oruç ve Kuran ayı. Bu yönü ile Hollanda'da çok iyi bir Ramazan ayı geçireceğimizi ümit ediyorum. İnşallah hayırlı ve bereketli olsun. Ramazan ayı iftarları ile paylaşma ayı. İnşallah burada her gün iftarımız olacak. Paylaşma örneği olacak. Hollandalılarla da iftar akşamlarımız olacak. Bizlere bu Ramazan ayında çok büyük görevler düşüyor. Biz yaşayışımızla Hollandalılara örnek olmalıyız. Hollandalılar ile Türkler arasında bu Ramazan ayında bir bağ, bir köprü kurmak istiyoruz" diye konuştu.