Hollanda'da 18 Mart'ta yapılacak eyalet meclisi seçimlerinin favorisi Demokrat 66 Partisi lideri Alexander Pechtold, Türkiye'de gazetecilere yapılan baskıdan endişe duyduklarını söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Alexander Pechtold, "Bir kaç defa Türkiye’ye gittim, harika bir ülke ama son zamanlarda başta gazetecilere karşı olmak kısıtlamalar, kadın-erkek eşitliği konusunda ciddi sıkıntılar var. Türkiye'nin bulunduğu yerden ileriye gideceğine, geriye gittiğini görüyorum. Türklerin kendi gelecekleri için bu geriye gidişi engellemek adına bir şeyler yapması gerekiyor. AB'nin de Türkiye'ye karşı sert bir tavır sergilemesi gerekiyor." dedi.

Türkiye'nin Avrupa değerlerini kavraması gerektiğini ifade eden Pechtold, "Bu değerlerin başında gelen ifade özgürlüğü konusunda hassas olması gerekir. Türk hükümetinin, gazetecileri kendisine muhalif olduğu için tutuklatmak yerine, onları gündemdeki gelişmelerin üstünde tutması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Alexander Pechtold, Türkiye’nin, İŞİD ile mücadele konusunda da daha aktif olmasını beklediklerini vurguladı.

SEÇİM YARIŞI D66 İLE IRKÇI PVV ARASINDA GEÇECEK

Hollanda'da 18 Mart 2015 tarihinde yapılacak olan Eyalet Meclisi seçimlerinin önemine değinen D66 Lideri Pechtold, eyalet meclisi üyelerinin Senato'yu da belirlediğini hatırlattı. Son anketlere göre, Gert Wilders'in aşırı sağcı partisi PVV ile birincilik için yarıştıklarını anlatan Pechtold, "Gelin oyunuzu kullanın. Irkçılığa prim vermeyelim." çağrısında bulundu.

Esnaf ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Türk kökenli işadamlarının krize rağmen ekonomiyi ayakta tutmaya çalıştıklarını da ifade eden Pechtold, "Umarım insanlar oy kullanırken sadece adayların etnik kökenine bakmaz. Kadın, erkek ve herhangi bir etnik kökenliyi ayırt etmeden listemize alıyoruz ve toplumun her ferdini önemsiyoruz." şeklinde konuştu.