Hollanda Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri (NJV) Thomas Bruining, medyayı hedef alan 14 Aralık operasyonu kapsamında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın 55 gündür cezaevinde tutulmasını eleştirdi. Bruining, Türkiye'nin özgür bir ülke, Avrupalı bir ülke gibi davranması gerektiğini söyledi.

HÜKÜMETİN GAZETECİLERE BASKISI İYİ DEĞİL

Thomas Bruining, Türkiye'de çok sayıda gazetecinin uzun bir müddet cezaevinde tutulmasını eleştirdi. Bruning, "Gazetecilik suç değildir. Türkiye'de iktidar, eğer memnun olmadığımız bir mesaj veriyorsanız sizi tutuklayabiliriz diye mesaj veriyor. Bu çok sağlıksız bir mesaj çünkü medya hükümetin hoşuna giden veya gitmeyen mesajlar vermek için orada bulunur. Fakat kendileri hedef alınmamalıdır." diye konuştu.

GAZETECİLER İŞİNİ YAPIYOR; BASKILAR YERSİZ

Gazetecilerin veya medya organizasyonlarının direktörlerinin demir parmaklıkların arkasında olmasının sağlıklı bir durum olmadığına dikkat çeken Hollanda Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri (NJV) Thomas Bruining, "Avrupa Biriliği ve Hollanda, Türkiye'nin ifade özgürlüğünün,Türk halkının ve bütün Türk gazetecilerin temel insan hakkı olduğuna dair bir anlaşma imzaladığını vurgulamalı. Biz Türkiye'ye özgür bir ülke olarak, Avrupalı bir ülke gibi davranması gerektiğini ifade ediyoruz. Ve çok sayıda gazetecinin tutuklanması veya gazetecilerin işlerini yaptıkları için baskıya uğramasının iyi olmadığı mesajını iletiyoruz. Gazetecilerin suçsuz yere hapiste tutulmasına karşı çıkıyoruz." dedi.