Hollanda Kralı Willem Alexander ve eşi Kraliçe Maxima Hamburg’a resmi ziyarette bulundu.

Daha önce Danimarka’yı ziyaret eden Kral, dönüş yolculuğunda Lübeck’i ziyaret ettikten sonra Hamburg’a geldi. Eyalet Başbakanı Olaf Scholz’un ağırladığı Kral Alexander, Hamburg’da sırasıyla tarihi belediye sarayı, Ticaret Odası, liman gibi farklı kurum ve kuruluşları ve mekanları gezdi. Gezi sırasında iki ülke ilişkilerinin gelişmesi ve artırılması gerektiğine işaret eden Kral Willem Alexander özellikle enerji, yaşam bilimleri ve sağlık konularında ortak çalışmaların teşvik edilmesini istedi.

Kuzey Denizi kıyısında yer alan Almanya, Danimarka ve Hollanda’nın rüzgar enerji üretiminde ortak hareket edebileceklerini belirten Kral Willem ortak deniz üzerinde Offshore rüzgar enerji üretiminin genişletileceğini ifade etti. Bu üç ülkenin enerji dönüşümünde ayrı bir geçmişi olduğunu hatırlatan Willem, "Bu gelecekte de aynı olacak. Nitekim hepimiz aynı şeyi istiyoruz." dedi.

Öte yandan, Scholz’un onuruna verdiği yemeğe katılan Hollanda Kralı Willem Hamburg, şeref defterini imzaladı. Kral, Güneş tutulmasını da Hamburg’da izledi.