Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için Hollanda'da oy verme işlemi 29-31 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Seçim güvenliği konusunda önlemler aldıklarını ifade eden Hollanda Türk Federasyonu (HTF) Genel Başkanı Murat Gedik, "Bütün sandıklarda hem asil, hem yedek arkadaşlarımız tespit edildi. Bunların dışında diğer arkadaşlarımız gereken tedbirleri de alacaklar. Maalesef demokratik şartların ayaklar altına alındığı, ahlakın tamamen yok edildiği siyasi bir laçkalığı görmekteyiz. İnşallah korktuklarımız olmaz diye temenni de bulunuyoruz." dedi.

Hollanda Diyanet Vakfı'na camilerden oy merkezlerine otobüs kaldırılmasına yönelik hazırlıklardan kaygı duyduklarını ifade eden Murat Gedik, "Maalesef camilere siyaseti soktular. Yönetim de olup ta iradeyi sağlam tutan insanlarımız bu konuda tedbirlerini alıyorlar. Başta belirli imamlarımız olmak üzere, bunlar devletin memuru mu, yoksa siyasi iradenin memuru mu; bir türlü biz bunu çözemedik." ifadelerini kullandı. Gedik, federasyon olarak seçimde MHP'yi desteklediklerini kaydetti.

Hollandalı Türkler 29-30 ve 31 Mayıs'ta oylarını iki bölgede Rijswijk ve Deventer'de kullanacaklar.