Hollanda'da Demokrat 66 Partisi Lideri Alexander Pechtold, İslam karşıtı ve ırkçı Özgürlük Partisi (PVV) Lideri Gert Wilders ile hiçbir zaman aynı koalisyonda yer almayacaklarını açıkladı.

18 Mart'ta yapılacak eyalet parlamentosu seçimleri öncesinde bir programda konuşan Pechtold, PVV ile birincilik için kafa kafaya yarıştıklarını ve verilecek her bir oyun çok önemli olduğunu söyledi.

Pechtold, Wilders'in kendisini "Hollanda için en büyük tehlike" olarak gösterdiğini belirterek, "Ülkeyi geren konuşmaları nedeni ile PVV ve onun lideri Wilders'in gerçekten tehlikeli olduğunu söylemek isterim. Hiçbir zaman ne mecliste, ne eyalette ve ne de senatoda Wilders ile koalisyon yapmayacağız." dedi.

PVV Lideri Wilders'in televizyonda teke tek tartışma davetine 10 yıl sonra nihayet olumlu cevap verdiğini söyleyen D66 Lideri Pechtold, 16 Mart'ta NOS Televizyonu'nda kozlarını paylaşacaklarını ifade etti.

D66'dan Güney Hollanda Eyaleti Meclisi'ne aday olan Türk kökenli siyasetçi Yasin Elmacı, "D66'ya verilmeyen her oyun PVV'nin birinci olmasına katkı sağlayacağı kanısındayım. Vatandaşlarımızın oy verirken iyi düşünüp tercihlerini stratejik olarak yapmalarını arzu ediyoruz." şeklinde konuştu.