Hollanda Zeist Belediye Başkanı Koos Janssen, son zamanlarda işlenen suçların dinle ilgisi olmadığını belirterek medyada, Müslümanların suçlu gibi gösterilmesinin yanlış olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Janssen, şehirdeki HDV Zeist Eyüp Sultan Cami'sine ziyarette bulundu. Janssen, Cuma namazı çıkışı cami cemaati ile bir araya geldi. Şehirde, Müslümanların güven içerisinde yaşamalarının önemli olduğunun altını çizen Janssen, medyada Müslümanların tümünün suçlu gibi gösterilmesini eleştirdi. Janssen, işlenen suçların dinle ilgisi olmadığını söyledi. Suç ya da olumsuz vakaların bir adrese yönlendirilmesinin doğru olmadığını dile getiren Janssen, Müslümanların inançlarıyla gurur duyarak şehirde yaşamlarına devam etmesini istedi.

Koos Janssen Cuma namazının nasıl kılındığını görmek için uygun bir zamanda gelmek istediğini belirtti. Janssen konuşmasında, bir Cuma namazı çıkışı cami cemaatini belediyeye kahve içmeye davet etti. Belediye başkanı ayrıca, Paris olaylarından sonra belediyede yapılan değerlendirme toplantısına katılan gençlere ve din görevlilerine de teşekkür etti.

Zeist Eyüp Sultan Cami din görevlisi Abdurrahim Hergün ise "Belediye başkanımızın yaptığı ziyaretten büyük memnuniyet duyduk. Beraber bir şehri, ülkeyi ve dünyayı paylaştığımız insanlarla iletişim içinde olmak çok önemli." ifadelerini kullandı. Kur'an-ı Kerim'de 'İnsanların tanışıp kaynaşmaları için farklı milletler halinde yaratıldığını' aktaran Hergün, ziyaretlerin karşılıklı devam etmesi ve ilişkilerin artırılması gerektiğini ifade etti.

Cami başkanı Adem Cetintaş ise belediye başkanının camilerine yapmış olduğu ziyaretten dolayı memnun olduğunu, bu ziyaretlerin karşılıklı olarak devam ettirilmesi adına gereken gayreti göstereceğini kaydetti.

Program toplu çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.