Hollanda'da göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Zaandam şehrinde ANİMO Vakfı tarafından kurulan çadırda 350 kişiye yemek verildi.

ANİMO Vakfı Gönüllüsü Dr. İzzet Özkan, belediyenin de iftar çadırı için kendilerine yardımcı olduğunu belirterek, "Türkiye'de bazı şehirlerde iftar çadırı izni verilmemesini hayretle karşılıyor ve kınıyoruz. Avrupa'da her türlü imkan bize veriliyor." dedi.

İftara katılan Hollanda asıllı Joyce (Melike) Molenaar ise "Müslümanlar olarak Ramazan ayını iple çekiyoruz. Ramazan dayanışma ve kardeşlik ayı. Bugün burada Müslüman kadınlarla kaynaşmaktan mutluyum." şeklinde konuştu.

Bir Türkle evli olan Dorin Atik, "Ramazan ayında çok iyi birliktelikler oluşuyor. Fakirleri ve yoksulları bu ayda daha iyi anlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Zaandam Gökkuşağı Vakfı Başkanı Yeliz Şahan, iftara katılan Hollandalıların çok memnun kaldığını dile getirdi.

İki yıldır iftar çadırlarındaki programlara katıldığı belirten Melisa van der Tol "Gerçekten bu manevi akşamı yaşamak çok güzel. Buna sebep olanlardan Allah razı olsun." şeklinde konuştu. Eşi Eric van der Tol da "Ramazan benim için özel bir ay. İftarda insanların o samimi davranışları beni çok etkiliyor. Çok güzel yemekler hazırlanıyor. Bu birliktelik beni çok etkiliyor. Hollandalı Türkler ile daha samimi oluyoruz. Ramazan aynı zamanda bize Afrika'daki aç insanların durumlarını hatırlatıyor. Onların halini daha fazla düşünmemizi ve onlara yardım etmemizi sağlıyor." şeklinde konuştu.