Fransa'nın Strasborg şehri yakınlarındaki Sarre-Union şehrinde Yahudi mezarlığına yapılan saldırılar sonrası devlet yetkilileri bölgeye gitti. Cumhurbaşkanı François Hollande ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve mezarlıkta düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşan Hollande, "Mezarlığa yapılan saldırı sadece Yahudilere değil tüm dinlere yapılmıştır.” ifadelerini kullandı. İç güvenlik önlemlerinin önümüzdeki günlerde gözden geçirileceğini söyleyen Hollande, “İbadethane ve okullara polis koyduk, mezarlıklara da mı koyalım." şeklinde konuştu.

İnternet üzerinden nefret mesajlarının engellenmesi ve eğitim üzerinde duracakların belirten Hollande, "Cumhuriyet, nefretten daha güçlü olacak, Cumhuriyette herkes diğerinin yaşam hakkına saygı duymalı. Yahudiler Fransızdır, onlar Fransa’yı seviyor doğal olarak Fransa sizin ülkenizdir. Cumhuriyet bir kez daha tüm gücüyle sizin yanınızdadır." dedi. Fransa cumhurbaşkanı, ülkedeki Yahudileri, İsrail Başbakanı Binyamin Ntanyahu'nun göç talebini dikkate almamaya çağırdı. Aynı çağrıyı Başbakan Manuel Valls da yapmıştı.

Bu arada Savcı Philippe Vannier, olayla ilgili dün gözaltına altına 5 gençten ikisinin gözaltı sürelerinin uzatıldığını söyledi.