Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande gaz fabrikasındaki patlamanın terör saldırısı olduğunu doğruladı.

Avrupa Birliği liderler zirvesine katılmak üzere Brüksel'de bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande burada yaptığı açıklamada, saldırının araçla fabrikaya giren bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Arabada ikinci bir kişinin daha olabileceğini kaydeden Hollande, bir saldırganın da yakalandığını açıkladı.

Hollande saldırı sonrası oluşan dayanışma ve duygusal havaya da vurgu yaptı ancak caydırıcılığın devreye sokulması gerektiğini söyledi. "Fransızlar bizden güvenliklerini sağlamamızı bekliyor." diyen Hollande, ülkede korkunun hakim olmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

François Hollande, yeni bir dram yaşanmaması için saldırının meydana geldiği alanda gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını da kaydetti. Hollande, saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığını söyledi.

FRANSA'YA DÖNÜYOR

François Hollande, gaz fabrikasına yönelik terör saldırısı sonrası liderler zirvesini terk ederek Fransa'ya acil olarak dönüyor. Saldırıyı, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Yunanistan Başbakanı Alexsis Çipras ile gerçekleştirdiği toplantıda öğrenen Hollande, temaslarını erkenden sonlandırma kararı aldı.

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian da saat 15'te Hollande başkanlığında Savunma Konseyi'nin acil olarak toplanacağını duyurdu. Fransa'nın güneyindeki Bordes'de sanayi sitesini ziyarette konuşan Le Drian, "Ne yazık ki yeni bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldık. Ben de ziyaretimi yarıda kesmek zorundayım." ifadelerini kullandı.