Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ukrayna ve Rusya ziyaretleri sonrası konuştu. Hollande, bu adımları 'savaşı engellemek için son şanslar' olarak değerlendirdi.

2001-2008 yılları arasında milletvekili olarak seçildiği Tulle şehrine yaptığı ziyarette konuşan Hollande, Avrupa'nın kapısında bir savaş tehlikesi olduğuna dikkat çekti. Bölgede şimdiye kadar birçok sivil kayıpların yaşandığını hatırlatan Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile hazırladıkları çözüm önerisini önce Ukrayna sonra da Rusya ile görüştüklerini kaydetti. Hollande ortak noktaları öne çıkarmak gerektiğine vurgu yaparak, Pazar günü de hem Ukrayna Cumhurbaşkanı hem de Rusya Devlet Başkanı ile telefonda görüşeceğini aktardı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve kendisinin aldığı insiyatifin bölgede savaşı engellemek için son şanslardan biri olduğuna vurgu yapan Hollande, ''Eğer kalıcı bir barış sağlayamazsak ortaya çıkacak senaryoyu çok iyi biliyoruz. Onu adı savaş.''ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna krizine çözüm bulmak için dün Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile görüşmüşlerdi.