Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Fransa'nın güneyinde Germanwigs uçağının düştüğü dağlık bölgeyi ziyaret etti.

Ziyaret sonrası liderler ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan François Hollande, ikinci karakutunun kılıfının bulunduğunu açıkladı. Karakutunun bulunması içinde ekiplerin ellerinden geleni yaptığını hatırlatan Hollande, kaza üzerindeki tüm soru işaretlerinin aydınlatılacağını söyledi.

Fransa'nın bu acı sınavda Almanya ve İspanya'nın yanında olduğunu söylyen Hollande, kazada hayatını kaybeden çocuklar, lise öğrencileri aileler ve kabin ekibinden oluşan 150 kişiyi saygıyla andıklarını ifade etti. François Hollande, Kazadan sonra seferber olan bütün güvenlik kuvvetleri ve kurtarma ekiplerini de selamladığını kaydetti. Çalışmaların amacının hayatını kaybedenlerin bulunduğu bölgenin güvenliğini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarının Fransa tarafından en iyi şekilde ağırlandığını belirterek bunun güzel bir dayanışma örneği olduğunu kaydetti.

İspanya Başbakanı Rajoy ise "Şimdiye kadar en büyük trajedilerden biri. Hayatını kaybedenlerin kimliklerini en yakın zamanda tespit edeceğiz. Hep birlikte çalışacağız.'' dedi.

Dün Alman Havayolu firması Lufthansa’nın alt şirketi Germanwings’e ait yolcu uçağı Barcelona’danDüsseldorf’a giderken Fransa’nın güneyinde Barcelonette bölgesinde düşmüştü. Uçakta bulunan ikisi bebek 144 yolcu ve 6 mürettebattan kimsenin kurtulmadığı açıklandı.