Dünyanın pek çok ülkesinde ciddi bir sorun haline gelen ICE uyuşturucusu, Avustralyalı yerliler olan Aborijinler arasında da hızla yayılıyor.
Queensland Eyaleti'ndeki Aborijin Sağlığı Kurumu, toplum arasında giderek yayılan ICE bağımlılığı konusunda hükümete acil çağrı yaptı. Kurumun yetkilileri, yerli toplumların ICE uyuşturucusu hakkında çok yetersiz bilgiye ve tecrübeye sahip olduklarını belirtti.
Metamfetamin adlı kimyasal uyuşturucu olan ICE’ın zararlarının toplumda yavaş yavaş kendini gösterdiğini belirten Gillies, “Hükümetin bu konuda acilen harekete geçmesi gerekir.” dedi.

Queensland Eyaleti Sağlık Bakanı Cameron Dick ve Genel Sağlık Direktörü Michael Wars ile özel bir görüşme yapan Aborijin temsilcileri, bu konuda acil bir çözüm istedi.

ICE, kristal, crack, metamfetamin olarak da bilinir. Renksiz, kokusuz, mat bir buz kütlesine benzeyen bu uyuşturucu türü; düşük dozda kullanıldığında uyanıklık, coşku ya da kaygı, korku, sinirlilik, hassaslık gibi etkiler yapar. ICE, aşırı dozda ise paranoya, aşırı şiddet eğilimi, hareketlerde tutarsızlıklara yol açar. Uyuşturucunun kalp atışlarında artış, hızlı soluk alıp verme, böbrek yetmezliği ve kalp krizi gibi etkileri de tespit edilmiştir.