ABD Başkanı Barrack Obama görev gelmesinin ardından ilk kez memleketi Kenya'ya resmi ziyarette bulundu. Obama havaalanında, Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ve üst düzey yetkililer tarafından karşılandı. Ziyarette Kenya polisinin dörtte birinin ülke genelinde Obama'nın güvenliğini sağlamak için görevde olacağı belirtildi.

Aslen Kenyalı olan Obama görevi başındayken ilk kez Kenya'ya resmi ziyaret gerçekleştirdi. Obama, başkent Nairobi'deki Jomo Kenyatta Uluslararası Havalimanı'nda, Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ve üst düzey yetkililer tarafından karşılandı. Kenya'dan sonra Etiyopya'yı da ziyaret edecek olan Obama, böylelikle görevi başındayken Kenya'yı ziyaret eden ilk ABD Başkanı oldu. Güvenlik ve ekonomi ile ilgili konuların görüşüleceği Afrika'daki resmi ziyaretlerde Obama'nın gelişi günlerdir ülke medyasında manşetlerden duyuruluyordu.

Kenya'yı ziyareti sırasında Eş-Şebab'ın herhangi bir saldırı düzenleme ihtimaline karşı Obama'nın güvenliğini sağlamak için 10 bin polisin görevde olacağı, bunun da ülkenin toplam polisinin dörtte birine denk geldiği ifade edildi.