Facebook'ta yaptığı paylaşım İngiliz Independent gazetesi ve Amerikan Newsweek dergisi tarafından da haberleştirilen Taylor, yönelttiği "Charlie oldunuz. Paris oldunuz. Peki Ankara olacak mısınız?" sorusuyla uluslararası kamuoyunu hain saldırının kurbanları için empati kurmaya davet etti.
Taylor'ın gece yarısı paylaştığı yazı şu ana kadar 70 binin üzerinde Facebook kullanıcısı tarafından paylaşıldı. Altı binden fazla yorum alan ve yaklaşık 100 bin kişi tarafından "beğenilen" bu paylaşım, sosyal medya kullanıcılarının takdirini topladı.

SAVAŞ BÖLGESİ DEĞİL MODERN VE HAREKETLİ BİR KENT

"Bu; Northampton'da, Drapery'deki Debenhams'ın dışında bir bomba patlaması gibi bir şey... Ya da Birmingham'daki New Street'te... Veya Londra'daki Piccadilly Circus'ta..." diye yazan Taylor, insanlardan şu soruların yanıtlarını düşünmelerini istedi:

"Orada olduğunuzu hayal eder misiniz? Her gün yürüyüp geçtiğiniz yerleri, kullandığınız otobüs duraklarını, aşındırdığınız yolları?"

Facebook'ta asıl memleketi Northampton olarak gözüken 23 yaşındaki İngiliz müzisyen, "Birçok insanın düşündüğünün aksine; Türkiye, Ortadoğu değil... Ankara bir savaş bölgesi değil. Normal, modern ve hareketli bir kent. Tıpkı diğer Avrupa başkentleri gibi. Kızılay da tam onun kalbi, merkezi..." ifadesini kullandı.

"ANKARA BENİM EVİM"

"Londra, New York, Paris'teki terör saldırılarına bakıp, kurbanların acılarını hissetmek ve üzülmek çok kolay. O zaman neden Ankara için de aynısı olmuyor? Nedeni, Ankara'nın bu kentlerden farksız olduğunu anlayamamanız mı?" ifadesini kullanan Taylor, yazısını şöyle bitirdi:

"Ankara benim evim. 18 aydır böyle. Evim olmaya da devam edecek. Charlie oldunuz. Paris oldunuz. Peki Ankara olacak mısınız?"

"HEPİMİZ İNSANIZ" VURGUSU

Taylor'ın profilinde, "Röportaj yok. Siyaset yok. Hepimiz insanız" yazılı olduğu görüldü.

KONSER İÇİN GELMİŞTİ

Hürriyet'in edindiği bilgiye göre; Taylor, 1-2 yıl önce konser için geldiği Türkiye'de bir Türk kızını sevince Ankara'ya yerleşti.

"ONUR DUYDUM"

Bu yazının hem sosyal medyada hem de basında geniş yankı uyandırmasının ardından Facebook'ta yeni bir paylaşımda bulunan Taylor şöyle dedi:

"Türkiye'den ve dünyanın geri kalanından aldığım mesajlar beni çok onurlandırdı. Hepinize teker teker cevap veremediğim için özür dilerim. Çoğu zaman dünyadaki olumsuzluklar bize gösteriliyor. Son 16 saatte gördüğüm güzellik, kibarlık ve sıcaklık Ankara'da her gün yaşadığımdan çok da farklı değil. Nefret etmek kolaydır. Görmezden gelmek kolaydır. Fakat neden sevmek bu kadar zor? Hiçbir televizyon kanalıyla ya da gazeteyle, hiçbir basın kuruluşuyla röportaj yapmayı tercih etmiyorum çünkü bu sadece benimle ilgili değil. Bence sadece bu gezegende yaşayan insanlardan biriyim. Benim sesim duyuldu, fakat herkesin adına konuşamam.

Ne zaman dünyanın geri kalanına kulak vermeye başlayacağız?

Farklı pasaportlara sahip olabiliriz. Farklı fikirlere sahip olabiliriz. Fakat hepimiz değerliyiz ve hepimiz bir etki yaratabiliriz. Dün her zamanki gibi, arkadaşlarımla, hobilerimle, fikirlerimle, 23 yaşında biri olarak uyandım. Yarın da öyle uyanacağım. Benden daha az şanslı olup, yarın uyanamayacaklar da var. Dünyanın neresinden olurlarsa olsunlar, onlar da en az bizim kadar kadar önemliler ve seviliyorlar.

Paris'iz, Ankara'yız, Suriye'yiz, Fildişi Sahili'yiz. Hepsinden önemlisi, İnsan'ız."